Wishlist (0)

FAQ

Η κάλτσα είναι ένα προϊόν ένδυσης το οποίο, δέχεται μεγάλη μηχανική καταπόνηση τόσο από τη τριβή μεταξύ ποδιού και παπουτσιού  όσο και από το βάρος του ανθρώπου  δέχεται  επιπλέον  έντονη καταπόνηση από ιδρώτα και γενικά από  το μικρόκλιμα που επικρατεί στο εσωτερικό του παπουτσιού κατά την χρήση του  , λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των καλτσών μας,   τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα καθώς και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες . παρακάτω θα βρείτε πληροφορρίες για όλα αυτά : 

1) Τι είναι το βαμβάκι πενιέ ;

Το βαμβάκι , ένα απο τα πλέον φιλικά ως προς την επιδερμίδα υλικά , προσφέρει δροσιά και απόλυτη άνεση , Η νηματοποίηση των ινών του βαμβακιού μας δίνει το βαμβακερό νήμα. Τα βαμβακερά νήματα έχουν ποιοτικές διαβαθμίσεις ανάλογα με τον τρόπο νηματοποίησης . Η καλύτερη ποιότητα νηματοποίησης είναι η μέθοδος πενιέ που δίνει απαλό , υδρόφιλο και το πλέον αντοχές και φιλικό προς την επιδερμίδα νήμα γιατί το βαμβάκι χτενίζεται με συνέπεια η κοντές και σκληρές ίνες να αποβάλλονται και μόνο οι ώριμες και μακριές ίνες να νηματοποιούνται (εξού και η αγγλική ορολογία Combed cotton -χτενισμένο βαμβάκι ), το πενίε βαμβακερό  νήμα είναι και το πλέον ακριβο και ποιοτικό βαμβακερό νήμα .

2) τι είναι το βαμβάκι γκαζέ μερσεριζέ ;

Το γκαζέ μερσεριζέ μαμβάκι (cotton gazed mercerized - fil d'ecosse ) είναι ενα βαμβακερό νήμα που προέρχεται απο την επεξεργασία πενιέ νημάτων με επιπλέον δύο (2) στάδια φινιρίσματος που είναι το γκαζάρισμα όπου το νήμα περνά ανάμεσα απο φλόγα οπου και καίγεται όλο το προεξέχον χνούδι και ο μερσερισμός όπου και το βαμβάκι γίνεται πιο στιλπνό. Το φινίρισμα γκαζέ μερσεριζέ δημιουργεί μια μόνιμη μεταξωτή στιλπνότητα στο νήμα ιδανικό για κατασκευή επίσημων ενδυμάτων (αμπιγιέ )

3) τι είναι το μαλλί μερινός ;

 Η ποιότητα του μαλλιού κρίνεται σύμφωνα με την λεπτότητα, το μήκος, το χρώμα, τη μαλακότητα και την στιλπνότητα του. Τα μαλλιά με τα πλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά προέρχονται από το πρόβατο φυλής Μερινός . Το μαλλί Μερινός εξαιτίας της δομής του και τον κυματισμό των ινών είναι υγροσκοπικό (απορροφά υγρασία μέχρι και 25% του βάρους του), μονωτικό (εξαιρετική θερμική προστασία), ελαστικό, ανθεκτικό στην φθορά σε σχέση με άλλα μαλλία , επιβραδυντικό της φωτιάς, δεν τσαλακώνει, και σιδερώνεται καλά (τόσο που εξαλείφονται ακόμα και οι βαριές τσακίσεις)

4) τι είναι το φυσικό μετάξι ;

Το φυσικό μετάξι είναι μία από τις ακριβότερες και πολυτιμότερες ίνες που βγαίνει από την κάμπια του μεταξοσκώληκα όταν φτιάχνει το κουκούλι της. Η λάμψη και η απαλή υφή του μεταξιού είναι παροιμιώδης η δε αντοχή του είναι η υψηλότερη από κάθε άλλη ίνα.Το μετάξι χρησιμοποιείται είτε ατόφιο είτε σε συνδυασμό με άλλες ίνες όπως του μαλλιού ή του βαμβακιού.

6) τί είναι η πλέξη rib

η πλέξη rib είναι μια ειδική δομή πλέξης η οποία δίνει την δυνατότητα στη κάλτσα να έχει μεγάλη ελαστικότητα κατα πλάτος χωρίς τη χρήση κάπου τεχνητού ελαστικού νήματος , έτσι μπορούμε να έχουμε κάλτσες με μεγάλη κατα πλάτος ελαστικότητα με μοναδική άνεση και εφαρμογή. 

 

7) Τι είναι το STANDARD 100 by OEKO-TEX®  ; στη συμερινή 

Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι η κάλτσα έρχεται σε ΑΜΕΣΗ επαφή με το ανθρώπινο δέρμα όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των καλτσών μας   είναι πιστοποιημένες με STANDARD 100 by OEKO-TEX® . Στην ουσία κάθε νήμα  έχει δοκιμαστεί για επιβλαβείς ουσίες και ότι το προϊόν είναι απαλλαγμένο από  τέτοιες ουσίες, οι οποίες με τη χρήση των  προϊόντων μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Ετσι αγοράζοντας τα προϊόντα μας είστε σίγουροι για την απουσία επιβλαβών ουσιών απο τις κάλτσες σας . 

 

8) Which payment method offers Pansocks?

You can pay with your Credit Card or PayPal.

Payment by credit card shall only be permitted if the customer is the holder of that credit card.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργάτες Χονδρικής

Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Αφορά μόνο επαγγελματίες και μόνο για χονδρική πώληση
Συμπλήρωσε το email σου στο παρακάτω πεδίο για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό!